Skapa en kantig drömträdgård

Leave Comment

 

Vill du skapa en färgsprakande trädgård med olika blommor och växter, men vill inte lägga tid på underhåll? Så en kantig trädgård är en bra idé. Genom att välja dina växter och blommor väl och sätta dem tätt mot varandra kommer du att minska ogräsproblemen. Du kan läsa mer om gränsbyggande på den här bloggen.
Drömträdgård Drömhus Trädgårdsmässa Eget hus
Tips för att bygga gränser

Välj blommor och växter
Vissa blommor blommar på våren och andra bäst på hösten. Placera blommor och växter på bården så att de ser vackra ut året runt.
Titta på solen
Var placerar du bården på en plats med mycket sol, halvsol, halvskugga eller mestadels skugga? Varje växt och blomma har sin egen smak. Tänk på detta när du väljer din green.
Långa blommor och korta blommor och växter
En planta växer till en höjd av 1 meter, medan en annan blomma förblir mycket lägre än marken. För en vacker look är det bäst att sätta höga växter och blommor i ryggen och kort vegetation i fronten.
Stöd blommor och växter
Vissa blommor och växter kan behöva stöd för att trivas vackert. Förbered ett växtställ för att förhindra att det faller eller faller. Drömträdgård Drömhus Trädgårdsmässa Eget hus
Vackra och tysta blommor och växter.
Vilka är de perfekta blommorna och växterna för din trädgård? Missa såklart inte lökarna! Den kan planteras på hösten och kan sedan blomma i januari. Julros är också en vacker växt som blommar tidigt på våren. Vackra och glada blommor som passar bra med andra växter är rölleka och lärksporer.
Buskar kan ge din trädgård lite mer kropp. Vill du se fjärilar flaxa i din trädgård? Välj sedan fjärilsbusken. Detta är också läckert! Naturligtvis ska rosor inte förbises, till exempel färgglada vallmo.
Komplett kantbunt
Som du vet kan du välja bland tusentals blommor och växter i din trädgård. Det kan vara väldigt svårt att själv avgöra vilka växter som harmoniserar bra och om slutresultatet blir vackert. Visste du att vissa kantpaket är redo att användas? Dess kantstruktur, växtens blomningstid och vackra färgkombinationer har redan övervägts. Sätt gränser
Gränser är gränser, inte gränser. Det är lämpligt att välja en slitstark kant av stål (galvaniserad). Kanterna är vanligtvis tillräckligt tunna för att lätt böjas och vridas. Före beskärning är det bäst att gräva ett ca 13 cm djupt spår. Kör ner kantpinnen i marken och fyll spåret med grus eller jord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *